Menu Close

Dr. Piero Ferrucci

pieroFerrucciDr. Perio Ferrucci var hovedgjest på psykosyntesekonferansen i Oslo 26-27. september 2015. Den suksessrike psykosynteseforfatteren hadde nettopp utgitt et verk om vilje, Your Inner Will: Finding Personal Strength in Critical Times.

Piero Ferrucci trenger kanskje ingen introduksjon, for vi synes vi kjenner ham så godt fra «Bli den du er» og andre betagende bøker vi har lest av ham. Uansett, et møte med Piero er et levende møte med psykosyntesens historie, for som han selv sier, «Jeg er en av de få som nå bærer dette videre direkte fra Roberto (Assagioli).» I mange år var Piero blant Assagiolis nærmeste medarbeidere ved instituttet i Firenze, som er Pieros fødeby.

Mellom engasjementer rundt om Italia og Europa lever Piero, som er nevø av Aldous og Laura Huxley, stille i Firenze der han har sin psykoterapipraksis og sin skrivehule. Han bor sammen med sin hustru Vivien Reid Ferrucci, opprinnelig fra Australia og som har oversatt Pieros siste bok om viljen til engelsk. Sammen med dem bor deres to sønner, den ene klassisk konsertpianist, den andre matematiker.

På konferansen i Oslo vil Piero holde et dagsseminar om anvendt psykosyntese i praktisk psykoterapeutisk arbeid. På dag to vil han foredra om viljearbeid slik det framstilles i det klassiske eposet Odysseen, samt lede et verksted om praktisk viljearbeid.

Utdrag fra  Your Inner Will, Piero Ferruccis seneste bok (på engelsk).

Piero Ferruccis konferanseprogram

På konferansen vil Piero arbeide med følgende temaer:

  • Anvendt psykosyntese i praktisk psykoterapeutisk arbeid; de syv nøklene til psykoterapi og coaching (heldagsseminar lørdag)
  • Odysseen; en framstilling av levende viljearbeid (foredrag søndag)
  • Viljearbeid i praksis (verksted søndag ettermiddag)

Om dr. Piero Ferrucci

Dr. Piero Ferrucci (f. 1946) er filosof og psykoterapeut. Han var i flere år nærmeste medarbeider til dr. Roberto Assagioli, psykosyntesens opphavsmann, ved psykosynteseinstituttet i Firenze.

Ferrucci har drevet en psykoterapeutisk praksis de siste 35 årene og underviser i flere europeiske land.

Hjemmeside: http://www.pieroferrucci.it
Med faglig og selvbiografisk materiale, og egne vakre fotografier.

Ferrucci har skrevet en rekke bøker, blant annet Bli den du er (1982), grunnboken i undervisning i psykosyntese på førsteåret ved skolene i Norge, av mange regnet som den beste og mest lettfattelige innføringen i grunnleggende psykosyntese.

Dr. Ferruccis bokutgivelser

BLI DEN DU ER (What We May Be): En omfattende beskrivelse av psykosyntese med øvelser og praktiske tips. (1982)

INEVITABLE GRACE er resultatet av et ni år langt forskningsprosjekt på livene til hundreds av kreative og opplyste mennesker til alle tider og i mange kulturer. Boka beskriver deres høydepunktsopplevelser og største øyeblikk, og hvordan de oppnådde sine gjennombrudd. (1990)

WHAT OUR CHILDREN TEACH US handler om hva vi som foreldre, familiemedlemmer og lærere har å lære av spedbarn og barn ved å være rundt dem. (1997)

THE POWER OF KINDNESS ser på vennlighet i perspektiv av 18 ulike kvaliteter, som takknemlighet, varme, sjenerøsitet osv. Med forord av HH Dalai Lama. (2007)

BEAUTY AND THE SOUL (2010, ISBN 978-1-58542-833-5)[7] er om hvordan opplevelsen av skjønnhet kan endre livet vårt. (2010)

YOUR INNER WILL gir konkrete meningsfylte leksjoner i å utvikle indre viljekraft i personlige krisetider. (2014)

Med Laura Huxley skrev Ferrucci The Child of Your Dreams (1992), og redigerte The Human Situation (1977), en samling foredrag av Aldous Huxley.