Menu Close

Viljens 3. kvalitet: Konsentrasjon, brennpunkt, oppmerksomhet, fokus

Ikke ett sekund kommer vi til å ta lett på Arsenal, for de viste oss forrige sesong at de kan være farlige motstandere hvis vi mister konsentrasjonen bare et øyeblikk.
– Lionel Messi

Denne egenskapen innebærer å samle energien oppmerksomt, som en laserstråle samler hele fargespekteret i hvitt, eller solstråler gjennom et forstørrelsesglass tenner en ild. Konsentrasjon kan oppstå passivt ved at en blir oppslukt eller fascinert av noe. Eller en kan aktivt oppøve sin konsentrasjonsevne og styre den etter behov.

Trene konsentrert vilkjekraft

All konsentrert aktivitet er avhengig av oppvarming først. En er ikke konsentrert i utgangspunktet, en blir det gjennom en eller annen form for aktivitet. Det er faktisk like enkelt som når du ser en film; til å begynne med er du kanskje sånn passe engasjert og har ikke helt sluppet andre aktiviteter, men når filmen etter en stund har fått deg interessert følger du mye mer oppmerksomt med. Selv hvis noen ringer deg da vil du antakelig ikke ta telefonen, eller bare svare kort at «Hei … du, jeg ser en film, ringer deg tilbake, ok?»

Grunntrening i ro og konsentrasjon