Visualisering

Visualisering

Visualisering inngår i de fleste av de følgende øvelsene. Dette er interessant, artig og enkelt å gjøre. Men noen tror at de ikke kan visualisere eller synes det er vanskelig fordi de har en misoppfatning om hva visualisering er. Hvis det er sånn for deg, så prøv med dette eksperimentet:

Etter at du har lukket øynene, tenk på bilen din. Hvilken farge har den? Hvilken side ser du den fra? Hvilken form har den?

Du var sannsynligvis i stand til å se bilen din. Du trenger ikke å ”se” den sånn som du ser et bilde på et filmlerret. Du kan ”tenke på den,” huske den, forestille deg den.

Forsøk å forestille deg bilen din igjen. I forestillingen din går du rundt den så du kan se den fra begge sider og forfra og bakfra.

Hvis du får til dette, bare såvidt, er det alt du trenger for å begynne, selv om visualisering blir dypere og enklere etter hvert. Og det å se er ikke den eneste sansen som kan brukes. Høre, røre, lukte og smake har alle sine forestillingssider.

Visualiser bilen din en gang til. Ta på den. Hvordan føles det? Den er kanskje glatt, men du kan kanskje kjenne en og annen ripe eller liten bulk. Er den kald, eller er den varm etter å ha stått i solen? Forestill deg at du åpner døren, sitt i førersetet og start motoren. Hør på lyden fra motoren. Kan du kjenne at bilen vibrerer? Merker du noen spesielle dufter … bensin eller den spesielle lukten fra setene.

Flere av øvelsene i delpersonlighetsarbeidet vil innby deg til å visualisere, å ”la et bilde dukke opp”. Hvis flere av ”forestillingssansene” dine er aktive, så forsøk å benytte deg av dem når du gjør dette. Det vil berike opplevelsen og gjøre ditt forhold til opplevelsen dypere.

Flere tips og trening i visualisering Fra første utgave av det amerikanske tidsskriftet Synthesis I, 1974. Roberto Assagioli var ansvarlig redaktør og r

Scroll to Top