Trene konsertrert viljekraft

Trene konsertrert viljekraft

Vilje er kraft. Den følgende øvelse lar deg oppdage og bidrar til at du utvikler vilje og konsentrasjonsevne i kjernen av deg selv.

Vær i ro og la kroppslige fornemmelser, følelser og tanker komme som de vil … Legg merke til at de også går – når du har fått en ny fornemmelse, følelse eller tanke så er den forrige blitt svakere, forandret eller er borte. Enten har den gått over i en ny form eller er forsvunnet og har gitt plass for det nye. Så vær oppmerksom på at det som fyller bevisstheten din hele tiden kommer og går; du har et skiftende bevissthetsinnhold … Nå velger du deg noe blant alt det som strømmer forbi i bevisstheten din og holder fast på det. En fornemmelse, følelse eller tanke. Et minne kanskje. Hold på det litt til. Så slipper du det, og la bevisstheten din strømme igjen … Så holder du på noe igjen. Det er nesten som å gå ut i en elv og holde på noe som flyter forbi. Hva skjer når du gjør dette? Begynner noe i deg å assosiere med det du holder på? Det gjør gjerne det, utfolder seg i en assosiasjonsrekke … Vend tilbake til det du skulle holde fast. Husker du hva det var? Hvis det er blitt helt borte for deg, så hold på noe annet. Hva som helst som er der nå … Hvem eller hva i deg er det som holder fast? … Vær i det i deg som evner å holde fast. Hva kaller du det? Er det ”jeg”? ”Meg selv”? ”Kjernen i meg”? «Mitt sentrum»? … Så lar du bevisstheten strømme litt videre, før du igjen holder noe fast. Hva er det du holder fast … og hvem eller hva er det som holder dette? Forsøk å være litt i ro inni deg på denne måten. Begynner du å assosiere med en gang eller er det mulig for deg å holde bevisstheten i ro litegrann? … Så slipper du og lar bevisstheten strømme langsomt igjen. Hold … Slipp. Gjør det noen ganger langsomt etter hverandre … Nå bruker du vilje. Og når du holder fast og stille utforsker hvem eller hva som holder fast, er du nærmere kjernen i deg selv, ditt sentrum av ren bevissthet og vilje.

Dette er en trening. Hvis du øver deg sånn regelmessig hver dag kan du snart merke framskritt i din vilje til nærvær og konstruktiv kontroll i hverdagen.

Scroll to Top